Af: Johannes Asmund Hansen
De små øjeblikke af magi!
Er det ikke nærvær som vi allesammen længes allermest efter når det kommer til stykket?

Og hvor mange grunde kan vi ikke finde til at udskyde nærværet til en anden dag? Engang ude i fremtiden når alting er kommet helt på plads i livet?

For mange mennesker er det meget nemmere at forestille sig at så længe det ikke er lige nu og her, så tror vi på det! Eller som det er udtrykt i den amerikanske uafhængighedserklæring så er “the pursuit of happiness” (“jagten på lykken”) helt OK. Men hvad med opnåelsen af den i form af dette øjebliks ubetingede såledeshed?

Hvad nu hvis nærværet er tættere på end vi tror? Hvad hvis det ikke er forbeholdt et perfekt øjeblik ude i fremtiden?

Hvad nu hvis det eneste vi har allerede er her?

Selvfølgelig udvikler vi os igennem livet, men behøver det at stå i kontrast til hengivelse i dette øjeblik?

Det var de tanker der gik igennem mig i dag da jeg i sidste uge gik ruten igennem Hareskoven for at skrive dette blogindlæg. Og på en måde hænger det også sammen med at jeg havde gået og ledt lidt efter ‘de perfekte omstændigheder’ til at få påbegyndt at skrive nogle flere af mine refleksioner ned (som jeg har haft forestillinger om længe), men jeg valgte i stedet at tage en anden tilgang til det – jeg valgte at gå igennem skoven og nyde naturens nærvær, træerne, solen der brød igennem isen til ændernes store glæde, sneen der lå som et tæppe på jorden… alle de helt små ting som er lette at overse i jagten på noget større. Men hvad nu hvis livets storhed ligger i det helt små? I det nære i hvert eneste skridt og hvert eneste åndedrag?

“De små ting? De små øjeblikke? De er ikke små.” (Jon Kabat-Zinn)

Det er ihvertfald det som mindfulness tilgangen påstår. Med nogle andre ord af Jon Kabat-Zinn:

At gøre ingenting

“Meditation er egentlig det samme som at gøre ingenting. Det er den eneste menneskelige stræben, jeg kender, der ikke handler om at prøve at komme et andet sted hen, men derimod entydigt lægger vægt på at være der, hvor du er i forvejen. Det meste af tiden er vi så opslugte af at gøre, stræbe, planlægge, reagere og have travlt, at når vi standser op for at mærke, hvor vi er, kan det virke en smule underligt til at begynde med.” (fra “Lad alt blive din lærermester”).

Så dette er for mig starten på en proces om at bringe nærvær ned i computertasterne (et af de mere vanskelige steder at bibeholde nærværet… det kunne måske blive temaet for et andet indlæg) og skrive om nærvær ud fra øjeblikkets magi og udfra denne indstilling af at gøre ingenting!

Så nogle spørgsmål til dig: hvilke ting lader du stå i vejen for at leve et nærværende liv? Og hvilke forestillede mål tror du at du først skal opnå for at nærværet kan blive en realitet i dit liv?

Er det at afslutte et projekt på arbejdet? Købe en ny bil eller et hus? Få ryddet op i garagen eller fundet den perfekte mand eller kvinde? At tjene flere penge? At have mere tid?

Hvilke antagelser har du stillet mellem dig selv og dette øjeblik?

Er de sande?

Book Coaching

Er du på udkig efter Coaching?

Kontakt mig for mere information på tlf. 60666125
Book Coaching

Abonner på denne blog? Tilmeld dig her.